Студенти Наталія Левчик та Арсен Клепак, які опановують у коледжі спеціальність «Менеджмент», взяли участь у турнірі «Майбутні лідери України: образ мислення та стиль життя», який проводив ПВНЗ «Інститут психології і підприємництва».

Мета турніру – популяризація та формування стійкого інтересу талановитої молоді до тенденцій розвитку у сфері управління бізнесом.

   Як розповіла викладач та практичний психолог коледжу Людмила Мельник, яка консультувала та допомагала студентам із вибором тем, Наталія та Арсен підготували тематичні презентації, пройшли в другий тур та отримали відзнаки дипломантів турніру.

   «Тема лідерства, самореалізації дуже близька мені. Як психолог і експерт в сфері soft skills цікавлюсь психологією лідерства, розвитком лідерських навичок та вмінь. Коли прочитала про можливість участі в турнірі здобувачів нашого коледжу, одразу пригадала про Арсена і Наталю. Викладаю в їхніх групах. Наталя – яскрава, обдарована дівчина з великою кількістю талантів. Має чудові навички логічного мислення та публічних виступів. Арсен – цілеспрямований, амбітний, має власну, чітку позицію, вміє аргументувати і доносити свою думку оточуючим. Отож, радію нашій співпраці і гарним результатам наших здобувачів освіти», – Людмила Мельник

   Розпитали в Наталії та Арсена про турнір та їхні враження.

   ❓ З якими складнощами ви зустрілись на турнірі?

   Арсен: моя тема «Психологія управління персоналом у кризовій ситуації та лідерство». Найважче для мене, насправді, було дочекатись своєї черги. Турнір відбувався он-лайн і я чекав, майже, п’ять годин своєї черги, щоб почати презентувати.

   Наталія: моя тема: «Самореалізація в умовах невизначеності», дійсно, у турнірі, загалом, взяло участь більше як 600 осіб.

   ❓ Чи вплинуло ваше очікування на результат?

   А: ні, практично. Я впевнений в собі.

   Н: а я пішла перша відповідати, щоб не почати надміру хвилюватись. Тоді в мене немає такого стресу. Перша пішла, все розповіла і далі спокійно слухала, як інші розповідають.

   А: свою тему вже освоїв на практиці. Частина моєї презентації із моєї практики під час якої і писав курсову роботу на тему лідерства. Це дуже близько до цієї теми, яку я презентував. Саме розділ про лідерів взяв зі своєї попередньої роботи. От, для прикладу, є керівники, а є лідери. Деякі люди не розуміють різницю між цими двома поняттями, а вона є, насправді, великою. Адже особа, яка обіймає посаду керівника не завжди може бути лідером. В той же час лідер – це неформальний керівник, який може не бути на керівній посаді, але, завдяки своїм людським якостям користуватись більшим авторитетом серед людей, їх прихильністю.

   Н: Свою тему я формулювала під себе. З малих років прагну себе реалізувати – знайти ту справу, яка мені приноситиме не лише хороші емоції, нові знайомства, але й прибуток. Заради чого можна кожного ранку вставати та йти на роботу – з посмішкою, отримувати задоволення і гроші за які я зможу жити. Самореалізація – це важкий процес, який займає в кожної людини різний проміжок часу. Хтось ще в дитинстві віднайшов схильність до, приміром, малювання, співу, природних наук. Є такі, що вже з дитинства знають чим будуть займатись, а іншим дуже важко. Є люди, які можуть все життя шукати свою справу. Вважаю, що якщо не здаватись, завжди пробувати щось нове, то можна знайти свою справу, яка приноситиме задоволення і гідний заробіток.

   ❓ Чим цей конкурс став цінним для вас?

   А: Вибрав таку тему тому що хотів, щоб більше людей дізнались, що варто робити, а чого не варто робити в умовах кризи. Мені було цікаво навчати інших, допомагати їм ставати кращими. Можна сказати, що побував в ролі вчителя.

  Н: в мене схожі думки. Мені хотілось підтримати інших, показати які є шляхи самореалізації. Чому варто більше приділяти увагу, а де ситуацію відпустити. Ще було дуже цікаво слухати інших, інші точки зору з таких же тем.
Вважаю, що кожна точка зору має право бути почутою та, загалом, існувати. Було цікаво.

  ❓ Які у вас плани на майбутнє?

  Н: планую вступати в університет, підвищувати свою спеціалізацію. Хтось з видатних сказав, що людина живе доти, допоки вона вчиться. Коли завершує навчатись, щось пізнавати – людина старіє. Мені завжди цікаво дізнаватись щось нове, підвищувати свій рівень. Планую створити свій бізнес, заробляти, стати бізнесвумен.

  А: планую вступити в університет. Вважаю себе сформованою особистістю. Адже, вже з багатьох тем маю хороші знання і вміння. Як закінчиться війна, зможу думати про щось більше.

  Н: а я от, просто, впевнена, що ми переможемо в цій війні. І завдяки нашим знанням і вмінням ми зможемо відбудувати нашу країну та зробити її ще сильнішою.

  Проєкт #Обличчя_ТФК приєднується до вітань та бажає Арсену та Наталії нових творчих звершень. 🤗