Студенти групи 31 та 32 Дз спеціальності «Дизайн» під керівництвом викладачів коледжу Наталії Стаднюк та Олесі Даценко з нагоди Дня художника побували у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва на зустрічі з відомою волинською художницею, скульпторкою та ілюстраторкою Іриною Дацюк.
Знана мисткиня представила виставку своїх книжкових ілюстрацій з назвою «Так оживає книга».
Доробок пані Ірини як художника-ілюстратора є цікавим і різноплановим. Студенти роздивлялись зразки робіт з оформлення серії дитячих книг, ілюстрацій до збірки поезій та прозових творів.
Спілкуючись із авторкою, учасники зустрічі дізнались, що Ірина Євгенівна закінчила Львівський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва, відділ художньої кераміки. Стіни багатьох храмів Волині та України оздоблені іконами її роботи. У доробку пані Ірини як скульпторки – пам’ятник жертовності мешканців Західної України, які рятували від голоду побратимів-східняків у роки штучного голоду 1946-1947 рр., біля Хрестовоздвиженської церкви у Луцьку; пам’ятник „Волинські Герої Небесної Сотні”, встановлений 2015 року на Меморіалі Вічної Слави у Луцьку; багато скульптурних портретів і меморіальних дощок тощо.

Викладачі коледжу вважають, що зустрічі з успішними митцями можуть надихнути студентів і підбадьорити їх у виборі шляху в мистецтві та дизайні, а також допомогти долати творчі бар’єри і перешкоди, а нові контакти можуть в майбутньому надати цікаві проєкти та співпрацю.

за матеріалом бібліотеки для юнацтва