8 жовтня студенти груп: 21АТ, 22 АТ та 12 Дз з викладачами Юлією Боровською, Вітою Горбач, Мирославою Голембієвською та Марʼяною Ніпрук здійснили екскурсійну поїздку до Славського та Тустані.
Славське – колоритне містечко, де кожен знайде собі розваги до душі.
На найдовшій канатці в Європі підіймались на гору Високий Верх, милувались красою карпатських гір 🏔️та мокли під рясним осіннім дощем🌧️) На вершині смакували національні страви та зігрівались травʼяним чаєм.
Під час спуску погода покращилась ☀️, що дало змогу оцінити неймовірні гірські краєвиди Карпат.
Друга зупинка була у Тустані — наскельному місті-фортеці, яке було оборонним та адміністративним центром упродовж 9-15 століть.
Заснували місто племена хорватів, потім його зайняли русини, а з кінця 16 століття Тустань почала занепадати та згодом залишились лише кам’яні основи фортеці. Завдяки дослідженням та археологічним розкопкам вченим вдалось відновити графічну реконструкцію фортеці з точністю майже 90%.
“Поїздка залишила незабутні враження та непереборне бажання навесні відвідати Карпати знову. Нам важливо вміти поповнювати свої сили.
Відпочинок допомагає мені відволіктися від стресу, а спілкування – налагодити контакт зі студентами. Особливо важливо, щоб підлітки мали можливість і для навчання, і час для культурних заходів та спорту, це допомагає зберегти їхню надію і оптимізм навіть в найважчі часи”, – Мар’яна Ніпрук, викладач коледжу