У межах інтеграції предметів «Біологія і екологія» та «Хімія» для учнів 15 групи професії «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів» 6 березня відбулася навчальна екскурсія до Комунального підприємства «Волинський медичний центр терапії залежностей».

Під час заходу, клінічний психолог Валентина Бажан поділилася важливою інформацією щодо профілактики шкідливих звичок серед підлітків, таких як куріння, вживання спиртних напоїв та наркотиків.

Відзначивши значущість вивченої учнями теми «Одноатомні спирти» та фізіологічної дії спиртів, викладач Олена Ромашко підкреслила, що етиловий спирт є наркотичною речовиною, що негативно впливає на органи людини.

«Ознайомлюючись із цією темою учні отримали усвідомлення про те, що сигарети та наркотики містять шкідливі речовини, що робить їх надзвичайно сильною отрутою. Під час навчальної екскурсії учні задавали різні запитання, а висновок був однозначний: бути здоровим – модно, стильно, класно!», – Олена Ромашко.

«Вивчаючи предмет «Біологія і екологія» фокусую зання учнів на темі «Здоровий спосіб життя», яка передбачає практичні рекомендації щодо запобігання та профілактики різних захворювань, шкідливих звичок та залежностей. Під час заходу здобувачі освіти отримали інформацію щодо профілактики та боротьби з алкогольною, наркотичною та тютюновою залежністю. Наголошуємо на тому, що ці звички мають негативний вплив на працездатність та здоров’я людини, завдаючи шкоду не лише їй, а й оточуючим», – Інна Малиновська, викладач коледжу.