Викладачі ТФК ЛНТУ Григорій Іванченко і Олесь Рубан разом зі студентами спеціальності 022 «Дизайн» завітали до шестикласників Луцького ліцею №27 Луцької міської ради для проведення майстер-класу з розпису великоднього яйця.
«Виконання розпису пасхального дерев’яного яйця, відомого як мальованка, – це захопливий процес, який вимагає творчості та ретельності.
Спочатку обирається дерев’яне яйце, яке слугуватиме основою для майбутнього творіння. Потім поверхня яйця підготовлюється: шліфується, щоб забезпечити гладку поверхню для малювання», – розповів Олесь Рубан.
«Наступним кроком є нанесення контурів малюнка, – продовжує Григорій Петрович. – Деякі майстри використовують олівець або маркер для намітки ліній малюнка, тим самим створюючи основу для подальшого розпису.
Після цього починається сам процес розпису. Фахівці можуть використовувати різноманітні матеріали, такі як акрилові фарби, акварель, щоб наносити барви на поверхню яйця. Кожен малюнок унікальний, і дозволяє ліцеїстам втілити свої ідеї на мальованці. Завершальним етапом є фіксація малюнка. А використані блискітки підсилюють святкове враження задуманого».
«В результаті цього процесу народжується виріб, що несе в собі не лише красу, а й тепло святкової атмосфери та українських традицій», – підсумували викладачі.